Start Om Timjan Styrelsen Grannsamverkan Länkar Kontakt

Grannsamverkan

Nu tar vi nästa steg för att förebygga brott och öka tryggheten i vårt område.
Det är vi som bor här i Timjans Samfällighetsförening som bäst förebygger inbrott och ökar tryggheten i vårt område. Redan idag bedriver vi Grannsamverkan vilket har visat sig vara en bra metod att minska brottsligheten i vårt område.

Effektivare Grannsamverkan med Safeland

Nu finns det en grannsamverkans-app som heter ”Safeland” utvecklad för iPhone och android mobiler. Utvecklingen har skett i nära dialog med polisen, försäkringsbolag, grannsamverkansföreningar m.fl. för att kunna ge en högeffektiv, smidig och brottsförebyggande lösning för grannsamverkan.

”Safeland” är ett digitalt verktyg som hjälper till att samverka mer effektivt för att förebygga brott, olyckor och även hjälpa den som är i nöd. I appen kan vi som användare själva lägga in relevanta händelser offentligt eller i grupper. En effektivare grannsamverkan i realtid direkt på kartan.

Direkt när man startar Trygve appen i mobilen så ser man en karta med grannsamverkans-information och händelser i form av text och bilder.
I Safeland finns även funktioner som ett trygghetslarm som vid aktivering skickar ett larm med din position till någon av dina grupper eller närbelägna Safeland-användare. Möjlighet att koppla det egna hemlarmet för en mindre årskostnad, man kontaktar då själv www.safeland.se/larm.

För att göra vår Grannsamverkan mer effektiv och enkel för alla har vi nu registrerat gruppen ”Timjans Grannsamverkan” i det digitala Grannsamverkans-verktyget Safeland. I Safeland finns det tre olika grupptyper:

1. Öppen grupp. Gruppen är synlig för alla användare och alla kan gå med.

2. Låst grupp. Gruppen är synlig för alla användare men man måste ansöka och bli godkänd eller inbjuden för att gå med. Gruppen ”Timjans Grannsamverkan” tillhör den kategorin.

3. Privat grupp. Gruppen är ej synlig för andra än gruppmedlemmar. För att gå med så måste man bli inbjuden.

När ni väl är registrerad användare av Safeland så kan ni om ni vill skapa egna grupper.

Så här gör du för att gå med Timjans digitala Grannsamverkan
1. Ladda ner Trygve i App Store eller i Google Play, sök på ”Trygve”.

2. Registrera dig som Trygve användare i appen (Följ instruktionerna i appen).

3. Leta upp ”Timjans Grannsamverkan” under grupper i Safeland och ansök om medlemskap.

4. Börja grannsamverka digitalt med hjälp av Trygve genom att ta del av information, informera, dela iakttagelser, händelser och larm (Läs vår policy).

Om man Googlar på ”Mitt Safeland” så får man upp mer information om Safeland samt även en bra informationsfilm. Här finns det även en sektion med frågor och svar som ger svar på det mesta.


Rolf Eriksson, Huvudkontaktsombud Grannsamverkan Timjans Samfällighetsförening.
Mobil 070-942 44 51, E-mail: rolf.eriksson@timjan.net